نوع سازه: هزینه تخریب ساختمانهای بتنی به دلیل استحکام بیشتر، از ساختمانهای آجری و فلزی بیشتر است.
در زیر، چند روش رایج برای تخریب سازهها را بررسی میکنیم:
در روشهای جدیدتر از قیچیهای هیدرولیک چرخشی و سنگشکنهای خاموش متصل به بیل مکانیکی برای برش یا شکستن چوب، فولاد و بتن بهکار رفته در ساختمان استفاده میشود.
مهندسی تخریب ساختمان دانشی تخصصی است که به مطالعه و اجرای برنامهریزی شده عملیات تخریب انواع سازهها میپردازد. این علم با تمرکز بر ایمنی نیروی انسانی و سازههای مجاور، فرایندی کنترلشده را برای تخریب کامل یا جزئی ساختمانها ارائه میدهد.
واضحترین عاملی که روی قیمت هر متر تخریب ساختمان تاثیر میگذارد، ابعاد و تعداد طبقههای آن است.
برنامهریزی و اقدامات لازم برای حفظ ایمنی کارکنان و عابرین از طریق نصب حفاظ و حصار بین محل تخریب و محیط خارج انجام میشود.
تخریب ساختمان با پیکور یکی از روشهای مؤثر و رایج برای از بین بردن قسمتهای بتنی، سنگی یا دیوارهای مستحکم در پروژههای ساختمانی است. پیکور که نوعی چکش برقی یا بادی قوی است، با تولید ضربات مداوم و قدرتمند به سطح مورد نظر، تخریب را سرعت میبخشد و باعث کاهش نیروی انسانی مورد نیاز میشود.
برنامهریزی برای دفع موادی مانند گازهای سمی که سلامتی افراد را به خطر میاندازند، تدوین میشود.
تخریب معکوس : در این روش، سازه به صورت معکوس و با استفاده از تجهیزات مخصوص تخریب میشود، به طوری که اجزای سازه به صورت کنترل شده فرو میپاشند. این روش برای کاهش خطرات ایجاد شوک و لرزه مفید است.
آیا قبل از تخریب هر یک از دیوارها، تا فاصله ۳متری از آنها کلیه سوراخهایی که در کف قرار دارند با پوشش موقت مناسب پوشانده شدهاند؟
همچنین باید به این نکته توجه داشت که آیا پیمانکار خود این ماشینآلات را در اختیار دارد، یا اینکه آنها را کرایه میکند.
آیا قبل از تخریب، سقف راههای ورودی به طبقه زیر آن طوری مسدود گردیده است که هیچ کس نتواند از آن رفت و آمد کند؟
روش دوم : محاسبه هزینه تخریب ساختمان به صورت متر مربعی میباشد و طبق روش تخریب و نوع سازه میتوان مبلغ را محاسبه کرد و بعد از هزینه تخریب ساختمان تخریب میتوان ضایعات را به طور جداگانه به فروش رساند.
تنظیم قرارداد جامع با پیمانکار شامل جزئیات هزینه، زمانبندی و مسئولیتها.